fb-iconinstagram-icon

 drustvo lekara srbije

Stručni tim Z.U. Jugolab u saradnji sa svojim saradnicima učestvuje u kontinuiranoj edukaciji medicinskih radnika.

Specifične analize

Kontakt za informacije o visokospecifičim analizama kojih nema u cenovniku:

(021) 466-804 ili (021) 2100-808

Smaller Default Larger

 

U organizaciji ZU Jugolab, britanski hirurg obavio prvu laparaskopsku histerektomiju u Opštoj bolnici u Čačku

 

U organizaciji ZU Jugolab u Čačku je gostovao prof dr Omer Devaja iz Londona, koji je obavio prvu laparaskopsku histerektomiju u čačanskoj Opštoj bolnici. Cilj posete je bila edukacija lekara u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a po opštoj oceni poseta je bila veoma uspešna. Naime, čačanski ginekolozi dr Aleksandar Urošević i dr Radoš Čantrak sa saradnicima, prezadovoljni su prikazanim, kao i mogućnošću da asistiraju ovom vrsnom stručnjaku. O značaju ovog događaja dr Aleksandar Urošević i gradonačelnik Čačka Milun Todorović govorili su na veoma posećenoj konferenciji za medije.

Od 16h u prepunoj konferencijskoj sali Hotela Beograd u Čačku u prisustvu lekara (prevashodno ginekologa) iz Čačka, Užica, Ivanjice, Guče, Gornjeg Milanovca, i Prijepolja održana su dva akreditovana predavanja. Prvo predavanje održala je mr sci med dr Slađana Golubović, specijalista mikrobiologije iz ZU Jugolab sa temom "Prevencija Ca grlića materice - laboratorijski aspekti", a drugo predavanje održao je prof dr Omer Devaja sa temom "Novine u laparaskopskoj hirurgiji". Prema opštoj oceni predavanja su u potpunosti zadovoljila očekivanja prisutnih, a nakon toga u svečanoj sali hotela priređen je koktel.

 

Više o ovom događaju možete saznati klikom na sledeći link:  https://www.youtube.com/watch?v=05LZg-qu7Iw


UČEŠĆE ZU JUGOLAB NA 5. SIMPOZIJUMU GINEKOLOŠKE ONKOLOGIJE

21.aprila 2017. godine u kongresnoj sali Instituta za onkologiju Vojvodine održan je Peti simpozijum ginekološke onkologije -Stavovi i nova sagledavanja patologije, prevencije i terapije. Kordinatori edukacionog tima su bili: prof dr Aljoša Mandić, prof dr Srđan Đurđević i prof dr Vladimir Pažin.
Simpozijum je bio sa međunarodnim učešćem a bio je posvećen prevenciji i lečenju Ca grlića materice.